Bezig met het laden van Events

« Alle Events

  • Dit event is voorbij.
Event Series Event Series: Kundalini Yoga

KUNDALINI YOGA

18/12/2023 @ 19:30 - 20:30

Free

Waar het bij veel yoga soorten vooral om de asana’s (houdingen) gaat, focust Kundalini yoga op meerdere aspecten tegelijkertijd. We maken gebruik van ademhalingstechnieken, oogfocus, handhoudingen (madras), het zingen van mantra’s (chanting), meditatie en kriya’s . Door deze combinatie van technieken kun je een hogere staat van bewustzijn bereiken. Kundalini yoga wordt daarom ook wel de ‘yoga van het bewustzijn’ genoemd.

De asana’s die je uitvoert tijdens een les Kundalini yoga zijn niet ingewikkeld, doch volgen ze elkaar in snel tempo op. Deze snelheid, gecombineerd met ademhalingstechnieken (pranayama), oogfocus,… zorgt ervoor dat je chakra’s worden geopend en de Kundalini-energie of oer-energie die in je lichaam ligt opgeslagen weer vrijkomt. Dit proces wordt nog eens versterkt door het zingen van mantra’s.

Het bijzondere van Kundalini yoga is dat je het effect ervan direct kunt voelen. Na afloop van de les zul je de vrijgekomen energie nog lang door je lichaam voelen stromen. Kundalini yoga maakt je niet alleen energieker en bewuster op korte termijn. Als je het regelmatig beoefent, merk je dat zowel op spiritueel als op een meer praktisch niveau. Op de langere termijn kan deze yogavorm je bijvoorbeeld helpen groeien als mens, en je tools geven om kalmer en bewuster in het leven te staan.

Details

Datum:
18/12/2023
Tijd:
19:30 - 20:30
Series:
Kost:
Free

Organisator

Inge Schols
Telefoon
0479/ 84 97 33
E-mail
inge@atelier-is.com

Locatie

Ottachi House
Hoogveldstraat 49
GENK, Limburg 3600 Belgium