OTTACHI ACTIVITEITEN

Iedere maandag:

17u30-19u: Ashtanga Yoga met Monique Vervalle
19u30-20u30: Kundalini Yoga met Inge Schols

Iedere woensdag:

8u-9u: Begeleide mindfulness / Meditatie met Monique Vervalle
9u15-10u15: Yoga Krama / Easy Flow met Monique Vervalle
10u30-11u30: Relaxatie sessie met Monique Vervalle
19u: Kundalini Activatie door Stephanie Bex

Sluitingsdagen:

Er worden geen yogalessen gegeven op wettelijke feestdagen alsook tussen 25 december 2023 tem 7 januari 2024.

Boek je les / sessie via de onderstaande kalender!

KALENDER

Andere activiteiten?

Wil je graag andere activiteiten ontdekken die je helpen bij je persoonlijk groei.

Bekijk de activiteiten van Mycelium.

Mycelium is een initiatief van Ottachi VZW.

Volg ons via Facebook en Instagram!

HET TEAM

Foto INGE SCHOLS

Inge Schols

Contactgegevens:
Mail: inge@atelier-is.com
Gsm: 0479/ 84 97 33

Persoonlijk

Sat nam, mijn naam is Inge of sommige kennen mij als Adi Devpal,

 

Kundalini yoga teacher, compassionate inquiry practitioner, vrouw, sister, dochter, partner,… 

 

5 jaar geleden kwam door een burn-out kundalini yoga op mijn pad, de kracht die ik daarin mocht ervaren wilde ik onmiddellijk delen met anderen. 

 

Terug leren vertrouwen op onze eigen innerlijke kracht, vanuit zelfliefde keuzes maken die ons dienen en een diep innerlijk weten dat wat je ook overkomt, dat jij helemaal oké bent. 

 

Jij mag er zijn, helemaal zoals jij bent. Jij bezit alles binnenin jou dat je nodig hebt om te zijn wie jij echt bent. 

 

Mijn wens voor jou is dat je dit tot in het diepste van je kern mag ervaren. 

 

Ik ontmoet je graag op de mat.

Kundalini Yoga
Waar het bij veel yoga soorten vooral om de asana’s (houdingen) gaat, focust Kundalini yoga op meerdere aspecten tegelijkertijd. We maken gebruik van ademhalingstechnieken, oogfocus, handhoudingen (madras), het zingen van mantra’s (chanting), meditatie en kriya’s . Door deze combinatie van technieken kun je een hogere staat van bewustzijn bereiken. Kundalini yoga wordt daarom ook wel de ‘yoga van het bewustzijn’ genoemd.
 

 

De asana’s die je uitvoert tijdens een les Kundalini yoga zijn niet ingewikkeld, doch volgen ze elkaar in snel tempo op. Deze snelheid, gecombineerd met ademhalingstechnieken (pranayama), oogfocus,… zorgt ervoor dat je chakra’s worden geopend en de Kundalini-energie of oer-energie die in je lichaam ligt opgeslagen weer vrijkomt. Dit proces wordt nog eens versterkt door het zingen van mantra’s.
 

 

Het bijzondere van Kundalini yoga is dat je het effect ervan direct kunt voelen. Na afloop van de les zul je de vrijgekomen energie nog lang door je lichaam voelen stromen. Kundalini yoga maakt je niet alleen energieker en bewuster op korte termijn. Als je het regelmatig beoefent, merk je dat zowel op spiritueel als op een meer praktisch niveau. Op de langere termijn kan deze yogavorm je bijvoorbeeld helpen groeien als mens, en je tools geven om kalmer en bewuster in het leven te staan.

FOTO MONIQUE VERVALLE

Monique Vervalle

Contactgegevens:
Mail: karuna.yogacoach@gmail.com
Gsm: 0485/ 23 20 73

Persoonlijk

Ik ben altijd gefascineerd geweest door het reizen in Azië Ik ben begonnen met Tai Chi bij een Kung Fu Master, nadien bij Patrick Van Campenhout, nu voorzitter van Wushu federatie België.

 

Vervolgens heb ik mijn eerste stap gezet naar Hatha yoga bij een 70-jarige yogalerares in Brussel. Er volgden nadien nog enkele teachers in België en Indië. Ik heb via Poweryoga uiteindelijk kennis gemaakt met Ashtanga yoga en daar eindigde mijn zoektocht.

 

Ik verdiepte me meer en meer in deze yogavorm en volgde practices en workshops bij bekende yogateachers o.a. bij Nick Evans, Petri Räisänen, David Keil. Ik heb mijn Ashtanga yoga teachertraining in Eindhoven gevolgd bij Claudia Pradella.

Ashtanga Yoga

Het is een dynamische yogastijl, waarbij vloeiende bewegingen worden gemaakt met het lichaam. Tijdens de verschillende houdingen dien je je te verbinden met de ademhaling. Het wordt soms ook poweryoga genoemd, hoewel dit toch nog net iets anders is.

Begeleide mindfulness / meditatie

Een les waar je wordt uitgelegd wat het verschil is tussen de
verschillende vormen en verschillende technieken worden uitgeprobeerd.

Yoga Krama / Easy Flow

Een les waar je wordt uitgelegd wat het verschil is tussen de
verschillende vormen en verschillende technieken worden uitgeprobeerd.

Stephanie Bex

Contactgegevens:
Mail: stephaniebex1@hotmail.com
Gsm: 0471/ 34 84 57

Persoonlijk

Hi,

Ik ben Stéphanie. Gepassioneerd door sport, energiewerk en slow living, begeleid ik de dag van vandaag mensen in hun persoonlijk proces, maar ook bij het bereiken van hun sport doelen.

 

Op jonge leeftijd ben ik solo beginnen reizen. Lange tijd woonde ik in Azië, Bali en Mexico. Ik kwam er in contact met yoga, meditatie en andere vormen van energiewerk die mij enorm fascineerden.

 

Toen ik op 25 jarige leeftijd in een burn-out en vervolgens depressie terecht kwam en zowel psychiater, psycholoog als medicatie mij niet konden helpen, vond ik mijn antwoorden tijdens het beoefenen van energetische practices.

 

Ik volgde verschillende opleidingen en workshops en begeleid vandaag de kundalini activations en geef online coaching voor vrouwen die terug in hun kracht willen staan.

Kundalini Activatie
Het woord ‘Kundalini’ komt uit het Sanskriet en betekent circulair, ‘ring’ of ‘opgerold’ Dit woord wordt gebruikt om de potente levensenergie te beschrijven die elke mens bezit. Deze levensenergie ligt als een opgerolde slang te slapen in ons onderste chakra.
 
Door het heractiveren van deze energie ervaar je een grotere verbondenheid met jezelf, met het leven. Er onstaat helderheid over je pad en een dieper besef dat we allemaal goddelijk zijn.
 

Het openen van dit kanaal gaat gepaard met het loslaten op ‘purgen’ van alles wat nog in de weg zit van het activeren van je volledige potentieel. Dit gaat over emotionele of energetische blokkade, beperkende overtuigingen, trauma’s angsten,… Het loslaten gebeurt doorgaans gradueel en verspreid over een bepaalde tijd.

 

De Kundalini Activatie is een energetische ervaring waarbij er een transmissie plaatsvindt van non-duale energie die jij als deelnemer kan ontvangen. De energie komt binnen via het kruinchakra en heeft de potentie om energiebanen in het lichaam zachtjes te openen, waarna de kundalini energie kan beginnen stromen.

 

Deze intelligente energie stroomt naar de plekken in het lichaam waar deze nodig is. Belangrijk om te weten is dat de energie jou altijd zal geven wat je op dat moment nodig hebt en kan dragen. Je zal nooit krijgen waar je niet klaar voor bent. Deze beleving en de tempo van dit proces is voor iedereen anders. Meestal vinden deze sessies in groep plaats. Individuele sessie zijn mogelijk op aanvraag.

Lotte Thora

Lotte Thora

Contactgegevens:
Mail: lottethora1987@gmail.com
Gsm:

Persoonlijk

Lotte houdt van de geur van versgemaaid gras en vliegt graag de wereld rond om nieuwe plekken en culturen te leren kennen.

Ze groeide op op de turnmat en deed jarenlang acrogym. Na haar turncarrière ruilde ze de turnzaal voor de yogamat.

In 2022 volgde ze een opleiding tot yogadocente in Indonesië.

Mijn doel is om zoveel mogelijk mensen te laten kennis maken met de positieve effecten van yoga.

Inschrijven

voor de maandelijkse nieuwsbrief mét activiteitenkalender kan hieronder.

VZW Ottachi

Hoogveldstraat 49
3600 GENK